söndag 12 februari 2017

Förlossningsberättelse med Bella♡

Tisdag natt den 7/2 01.40 vaknade jag av vad jag trodde var en värk. Men den höll i sig och jag fick sova i omgångar. Gick hela onsdagen med vad jag trodde var en mensvärk och förberedelse för kroppen. Men på torsdag morgon ringde jag BB då det fortfarande inte gått bort och jag hade så ont. Jag fick komma in kl 10. Ctgn såg bra ut så dom kollade på ultraljud. Dom tyckte det lät som en blindtarmsinflammation. Han tyckte han såg något konstigt på ultraljudet så dom skickade ner mig till röntgenavdelningen så jag skulle få ett nytt ultraljud. Hon kunde inte hitta blindtarmen för Bella låg ivägen. Jag fick stanna för observation. Smärtlindring, klämma på mage, tömma tarmen, ultraljud osv. Josh och cash kom med kläder och jag bröt ihop när dom gick. Funkar inte utan min familj. Var prat om kejsarsnitt om dom skulle operera blindtarmen.
Sen trodde dom att det kunde vara stenar i röret mellan njuren och urinblåsan. Och så blev det snack om igångsättning igen.

11.00 den 10 februari berättade dom att igångsättning skulle ske med hjälp av ballong. Den skulle sättas kl 14.00. Ctgn såg fin ut. Fick morfin som tog bort den värsta smärtan från magen men jag hade fortfarande ont.

Läste att många som fått gelé har det tagit flera dagar för men när dom nästa gång blev igångsatt med ballong tog det bara timmar. Inte dagar. Så vi höll tummarna att jag skulle få föda ordentligt. Och att smärtan från värkarna skulle "ta bort" den andra smärtan.

Fick mer morfin i skinkan 2 h innan ballongen skulle sättas och det tog bort den värsta smärtan. Fick också äta lunch. Vilade så gott jag kunde eftersom natten inte varit så bra.

Va jag redo att bli två barns mamma. Haha nej! Trodde ju inte att Bella skulle titta ut redan. Trodde jag skulle gå 18 dagar till, minst.

Vid tre kom dom in och sa att vi skulle avvakta eftersom morfinet verkat lite. Efter ett tag bröt jag ihop. Hade ställt mig in på förlossning, fixat barnvakt och Josh hade kommit in. Josh ringde in dom och skällde på dom och jag förklarade också att jag ville bara ha ut ungen så dom kunde undersöka smärtan...

Vid 4 kom dom in och sa att dom beslutat att igångsättning ändå dka ske så fort där blir ett rum ledigt. Alla förlossningar är fulla så dom har fullt upp sa dom.

19.46 satte dom i ballongen. Och strax efter fick jag mensvärk. Kroppen va redan redo innan dom började för slemproppen va på väg ut och jag hade teckenblödning:)

När dom sedan drog i ballongen så åkte den ut för snabbt så dom fick sätta en till som va större och den satt hela natten. På morgonen när dom skulle dra i den så åkte den ut. Öppen 4 cm men tappen va fortfarande lite lång 3 cm så dom satte dropp 8.50.

Dom ville inte ta vattnet eftersom hon tyckte att huvudet låg för högt upp. Men sen kom de in en läkare som berättade att det va som en uppblåst ballong och värkarna bara trycker runtom. Utan vatten så trycker värkarna neråt. Så 11.25 tog dom vattnet. Det kändes som jag kissade på mig. Värkarna började komma och blev mer och mer starka tack vare droppet så jag tog lustgasen. Det hjälpte bara lite men de va skönt o använda så jag inte bara tänkte på dom smärtsamma värkarna. Ca 14.00 bad jag om eda då jag skrek i lustgasen.

14.30 satte dom eda. Men den tog bara på halva sidan. Och såklart "fel" sida. Hade extremt ont där jag haft ont innan. Dom ringde på narkosläkaren och kl 16.30 kom dom och drog tillbaka edan lite och då funkade det. Så skönt! Nu tryckte det bara på istället så vi stängde av lustgasen. Passade på och vila sittandes granska över en stol så jag fick hjälp av tyngdkraften.. Hade det hänt något under kvällen så skulle jag förhoppningsvis föda på natten. Annars skulle dom pausa droppet över natten och fortsätta dagen efter.

20.00 va jag öppen 5 cm och helt plötsligt slutade EDAN att fungera. Så vi fyllde på med ännu en dos. Den starka dosen, men den funkade inte heller. Fick ta lustgas och köra igenom värkarna som blev till krystvärkar. Trodde jag skulle bajsa så jag gick på toa några gånger men inget kom. Nästa gång hon kände efter hur öppen jag va, va klockan typ 21.30 ca och då va jag öppen 10 cm. Sen jävlar tog de fart och jag fick krysta hårdare och hårdare. Det gjorde så sjukt ont men huvudet kom ut och sen sa de tjoff vid nästa värk och så va hon ute. Sån jäkla upplevelse och så häftigt. JAG KAN OCKSÅ FÖDA BARN!! 💪💪 sprack väldigt lite för att ha fött vaginalt för första gången. Tog en dusch och kissade utan problem. Kunde stått i duschen hela natten om jag fick. Så skönt.

Dom mätte och vägde henne och hon vägde 3410 gram och va 50 cm lång. Och hon kom ut 11/2-17. 18 dagar innan beräknad födsel. Alltså v. 37+2.

Vilken upplevelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar