söndag 9 september 2012

Min förlossning <3

Det började med att jag fick en hinnsvepning när jag va hos koll på bm tisdagen den 4/9 vid 13.00! Fick en tid för igångsättning dagen efter kl 08.00!

Jag började få förvärkar kl 19.00 den 4/9 hemma hos mamma! Körde hem och duschade och väckte Josh! Sen åkte vi in! Va på bb vid 22.00 men va inte öppen mer än 2 fingrar! Hade jag inte haft tid för igångsättning så hade de skickat hem mig igen! Men vi fick ett rum och Sandra, min syster som skulle vara med under förlossningen åkte hem! Vi stannade över natten och värkarna avtog! Sov 4 timmar på hela natten!

Kl 09.00 den 5/9 fick jag första dosen gelé! Fick en brickanyl tablett och mådde illa! Fick ligga med ctg i en timme! Ont i ryggen som tusan fick jag! Antagligen för att jag va tvungen att ligga på rygg en timme!
Kl 10.00 kom de in och tog bort ctg:n!
Gick ut en runda efter maten så Josh också kunde få lite mat! Väl tillbaka och på väg in i rummet hör vi någon som skriker! Då började nervositeten!

Fick andra dosen gelé 15.00 då livmodertappen valt att inte förändra sig!
På kvällen va det ännu en som födde! Samma där, blev livrädd!
Men har blivit mer och mer peppad av barnmorskornas ord! Dom säger att jag kommer klara det galant så tålig som jag är!
Och de berömmer vårt tålamod! Klart det är jobbigt att ligga med små värkar hela tiden men de får ta den tid det tar :)

Tog en runda i korridorerna på kvällen och fick då sammandragningar from hell ;)

Tog ett bad och fick sovdos vid 22.00! Och den kommer jag aldrig tacka nej till igen! Sov som en stock fram till 7.00!

Kl 09.40 lade dom den sista dosen gelé! Då tappen fortfarande envisas! Låg med småvärkar från och till, tog en runda på stan och såg att vi fått parkeringsböter på 400:-!! En bm skulle se om hon kunde ordna det!

Beslutade oss för att Josh lämnade bilen hemma!

Kl. 16.00 va det ny bedömning! Och läkaren tyckte att vi skulle hålla för dagen! Och ändå fortsätta med gelé på fredagen då alla värden såg bra ut! Det de vill framkalla är att jag öppnar mig så pass att de kan ta hål på hinnorna så vattnet går och värkarna börjar, då får jag dropp och då kan det gå snabbt!
och bm sa att jag skulle röra på mig så mycket jag kunde! Vi va ute och gick i ca 4 timmar och på kvällen fick jag mer värkar! Fick en sovdos och sov till 11.00!

På fredagen kom läkaren och kände på tappen, ingenting hade hänt! Så vi skulle lägga en dos gelé till och funkade inte den så skulle han komma ut i kejsarsnitt!

Så bm lade sista dosen gelé! Men hon tyckte tappen förändrats lite! Så vi skulle inte ta förhastade slutsatser! Hon hade inte gett upp hoppet om en normal förlossning!

Vi va ute och gick på stan i 3 timmar! Inga sammandragningar!

Läkaren och tre bm kom in vid 17.30 och satte en ctg på bebisens huvud! Och det kändes! När hon rotade på livmodertappen så öppnades den mer och mer och blev 2-3 cm öppen! Låg i sängen och väntade på att vattnet skulle rinna ut! Va uppe och gick men inget vatten kom! Tog en dusch och efter ett tag kom bm och kände om jag öppnat mig mer vilket jag inte gjort! Så jag fick en sovdos och gick och lade mig, nervös inför kejsarsnittet! Fasta från midnatt!

Kejsarsnittet skulle bli av vid 10.00-11.00 lördagen den 8/9

Vaknade 05.20 och behövde gå på toa! När jag torkade mig kom en massa slem! Ringde på bm och hon sa att det var slemproppen som gått!

08.30 fick jag nål i armen! 09.30 kände bm på tappen och tyckte den förändrats lite! Så hon tyckte vi skulle testa sätta dropp!

Dropp sattes 11.15! Värkarna började vid 12.00! Sandra kom vid två och hjälpte mig och Josh igenom dom värsta värkarna! Efter 4 och en halv timme med outhärdade värkar och inte en enda cm öppnad sattes epidural! Min bästa vän!!!!! <3 det kändes inte så mycket när den sattes och värkarna va som bortblåsta! Det enda jag kände va ett tryck neråt vid varje värk!

Kl 19.00 kände vi på tappen och den va helt utplånad och öppen 4 cm så vi väntade lite till!

Vid 21.00 kände vi på tappen igen och Inget mer hade hänt! Då bestämde läkaren sig för att det blev kejsarsnitt och jag blev nervös!

De rullade ner mig och josh fick byta om till scrubs kläder:) de tog in mig i rummet och jag fick lite panik! Alla olika hälsade, sa va de jobbade med och där va säkert tio olika personer, Sladdar sattes, nålar sattes, syrgas sattes, epidural fick jag! Jag hann knappt med! Sen kom Josh in och de Tvättade magen och satte upp skynket och knep mig så jag inte kände något! Sen började dom!

Kände inget när dom snittade men när dom drog i musklerna så gjorde det svinont i underlivet! Låg och skrek i världesn sky! Fick då frågan om de skulle söva mig och jag sa NEJ! Jag ville få träffa mitt barn!!!! Så jag fick stå ut! Efteråt kom narkosläkaren och bad om ursäkt och sa att han skulle ha gett mig lite till smärtstillande! Men ingen skada skedd:) han va så snäll så han kunde man inte vara sur på!

vår underbara älskling kom ut
08/09/12 kl.22.25
3.695gr och 51 cm lång!

Låg på uppvaket i 3 timmar sen mådde jag bra ;) kom tillbaka på bb och gick upp direkt! Går hela tiden!

Vi har fått världens snällaste och vackraste bebis! Och jag är så lycklig <3

Älskade Cash Michael Romero!
Vi älskar dig<3Linda Romero out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar